Jak na správnou hygienu

Koronavirus již dorazil do České i Slovenské republiky, přičemž cestovní ruch je epidemií významně ovlivněn. V hotelích a penzionech, je velký pohyb lidí, a proto je v rámci bezpečnostních opatření velice důležité dbát o hygienu ve větší míře, než je běžné. Upozorňuje na to Světová zdravotnická organizace a Ministerstvo zdravotnictví ČR.

Pro běžné situace postačí umývat si ruce klasickým mýdlem. Umíme správně postupovat?

Pokud se ptáte, jestli je rozdíl v účinnosti mezi tekutým a pevným mýdlem, můžeme Vám říct, že ano. Pevné mýdlo totiž leží na mýdlence a na jeho povrchu můžou přežívat bakterie. Vyvracíme tedy mýtus o tom, že mýdlo tyto bakterie automaticky zabíjí.

Mýdlo slouží k tomu, aby uvolnilo bakterie z povrchu kůže, které jsou následně smyty vodou. V naší nabídce najdete kromě klasických velikostí hotelových mýdel a gelů taky kanystr 5 l. Díky kanystru budete mít dostatek mýdla vždy k dispozici.

Pro udržení čistých rukou doporučujeme využít osvěžující ubrousky. Vaše ruce tak zůstanou čisté a svěží i v případě, že momentálně nemáte po ruce tekoucí vodu.

V situacích, jakou je epidemie, nebo při práci v obzvlášť infikovaném prostředí, respektive v prostředí, kde je nutná sterilita, jako například operační místnosti, není běžné mýdlo dostačující. V takovýchto případech je nutná dezinfekce rukou.

Postup při dezinfekci rukou dezinfekčním gelem

Dezinfekční přípravek aplikujte na suchou pokožku. Na dlaň kápněte dezinfekční gel v dostatečném množství, a roztírejte, dokud gel nepokryje celý povrch rukou. Obzvlášť důležité je nevynechat oblast mezi prsty a za nehty, kde se nachá největší množství bakterií. Pro dosažení co nejlepšího účinku roztírejte gel po dobu 15 sekund. Pokud je potřeba, zopakujte celý proces ještě jednou. Podobně lze postupovat i při umývání běžným mýdlem.

Dezinfekce chrání personál hotelu i hosty před infekcemi, které se přenášejí dotykem.

My v Care Trade se neustále snažíme poskytovat Vám všechno potřebné do Vašich ubytovacích zařízení a uvědomujeme si, že aktuální situace si vyžaduje zvýšený důraz na ochranu zdraví. Proto jsme mezi naše výrobky zařadili dezinfekční gel Primagel Plus.

Primagel Plus je certifikovaný výrobek vyroben přímo v EU, přičemž jeho účinnost byla testována na množství onemocnění, mezi nimi i na COVID-19. Své využití najde taky ve zdravotnictví. 

Pravidelným dezinfikováním rukou snížíte riziko nákazy Vás, Vašeho personálu a v neposlední řadě Vašich hostů.