Jak na šetrné hotelnictví?

I maličkosti mohou způsobit, že na svůj pobyt u vás hosté nikdy nezapomenou.

Nechceme zde dělat přednášku o tom, jak naše planeta trpí pod závaly špatně nastaveného třídění odpadu, využívání levných a ekologicky nešetrných cest k získání obalového materiálu. Od toho doporučujeme sledovat odborníky a specialisty, aby vás zasvětili více a poskytli i náhled do ekonomické a zároveň ekologické udržitelnosti naší země. 

Koncept hoteliérství sám o sobě bohužel zero waste není, a z logiky věci (jako je hygiena a komfort) být ani nemůže. Pořád je tu ale nějaká střední cesta, kterou se můžete vydat a ovlivnit tak chod celého trhu v tomto oboru.

A jakým způsobem můžete konat, když chcete přispět k udržitelnému rozvoji pohostinství? Inspirovat se můžete např. těmito body:

  • Separace odpadu. Ta by měla být základem každé hotelové kuchyně. 
  • Úklid bez chemie. Na trhu lze sehnat již desítky úklidových prostředků, které obsahují minimum nebo dokonce žádné chemické látky. Určitě to potěší i vaše pokojské. Zakupte jim profesionální vůně, které jsou na přírodní bázi esenciálních olejů (které najdete mimochodem i na našem eshopu)
  • Nákupy u lokálních zdrojů. Využijte zemědělce v okolí k nákupu lokálních potravin do hotelové restaurace. Spojte se s malými farmáři v okolí ohledně dodání masa a mléčných výrobků.
  • Kompostování. Pokud máte tuto možnost, tak se do toho pusťte. Kompostéry lze najít i s filtrací, nezpůsobí tedy nepříjemný zápach v okolí ubytování. Kompost můžete pak využít např. na hnojení stromů a květin u hotelu. 

 

To jsou jen určité základy šetrného hotelnictví. Budujte spolu s námi cestu, která koncept hotelnictví a ekologie propojí dohromady. Sami si tak vybudujete značku a pověst, díky které se k vám budou hosté rádi vracet. 

I za Caretrade se snažíme jít co nejvíce ekologickou cestou, proto pro vás máme v nabídce i produkty v rámci hotelové kosmetiky, které jsou vyrobeny z recyklovaných plastů a chystáme další novinky - recyklovatelná ramínka, odpadkové koše a 100% přírodní kosmetiku v recyklovaných obalech!