Hosté zůstávají jen jednu noc? Využijte příležitosti!

Hosté na jednu noc jsou pro některé hoteliéry příležitostí, pro jiné postrachem. Je dobré si tedy říci, jak to je u vás a co udělat proto, aby jste na tomto typu hosta nebyli tratní.

Doporučujeme vyčlenit určitý počet pokojů speciálně pro tyto hosty - pokoje mohou být i menší než je obvyklý nabízený standard (např. kolem 20 m² pro dvoulůžkový pokoj), tím pádem jich může být také více. Pokoje by měly být zařízeny velice prakticky a funkčně - bude postačovat sprchový kout, skříň menší velikosti, není třeba to přehánět např. s hotelovými doplňky jako jsou župany na pokoji anebo tři velikosti froté. To vše dokáže stáhnout náklady pro ubytování na jednu noc na nutné základní požadavky, ale neuškodí to komfortu hosta. 

Čemu se určitě nevyhnete, tak je práce a náklady spojené s výměnou povlečení a froté - to je bohužel k udržení hygieny naprostá nutnost. Můžete ale trochu ulevit nákladům na kosmetiku a doplňky - namísto lahviček a větších tub zakupte tuby s menším objemem 25 ml anebo sáčky s objemem 10 ml. Samozřejmě je vhodné také použití dávkovačů do sprchy a k umyvadlu. V nabídce u nás naleznete spoustu druhů dávkovačů k vyměnění či keramických a skleněných k doplnění

Na recepci ponechte k zakoupení hostům především dentální a holicí sety nebo si nechte vyrobit na míru hotelovou krabičku s nezbytnými doplňky. Zapomnětlivý hosté to určitě ocení.